Ben jij voorbereid op een cyberaanval?

Het Nieuwe Werken, remote mogelijkheden en slimme werkomgevingen hebben deuren geopend waarvan we 10 jaar geleden niet eens wisten dat ze dicht zaten. Automatisering en digitalisering zorgen voor efficiëntere werkprocessen en hogere productiviteit, maar er is een keerzijde. Cyberaanvallen liggen op de loer en voor je het weet ligt kostbare data op straat. Hoe behoud jij de controle over in- en uitgaand dataverkeer?

Cybercriminaliteit actueel

We hoeven de kranten maar open te slaan en we kunnen constateren dat ‘de boze buitenwereld’ achter onze data aan zit. Onlangs nog werd een van de grootste aluminiumfabrikanten, Hydro Norsk in Harderwijk, slachtoffer van een grote ransomware-aanval waarbij losgeld werd geëist. Cybercriminaliteit is aan de orde van de dag, en daar moet je iets mee. Door al preventief beveiligingsmaatregelen te treffen voorkom jij mogelijk dat je veel geld én je goede reputatie verliest.

Verschillende varianten

Cybercriminaliteit anno 2019 komt in uiteenlopende vormen. Zo zijn er malware- en ransomware-aanvallen, waarbij bedrijfsdocumenten met kwaadaardige software worden versleuteld en vervolgens losgeld wordt geëist. Ook is social engineering in opkomst, een aanval waarbij hackers de beveiligingsmechanismen van jouw organisatie zélf proberen te kraken. Een meer ‘persoonlijke’ en zeer gewiekste vorm van cybercriminaliteit is bijvoorbeeld CEO-fraude, waarbij hackers zelfs zogenaamd uit naam van CEO’s of CFO’s mails versturen waarin finance managers wordt gesommeerd grote bedragen over te maken.

Controle over dataverkeer

Het risico op fouten, en daardoor de ontvreemding van data van jouw organisatie, is dus groot. Zeker aangezien jouw medewerkers tegenwoordig overal en altijd bereikbaar zijn en dus ook buiten de kantoormuren op het bedrijfsnetwerk inloggen via mobiele devices. Om de controle te behouden over het dataverkeer dat via jouw systemen verloopt, is het essentieel om het uitgaande dataverkeer continu te analyseren op kwaadaardig gedrag. Traditioneel vertrouw je uiteraard al op je firewall en antivirus-oplossingen, maar aangezien aanvallen tegenwoordig meer gericht zijn op de gebruiker en zijn of haar gedrag, volstaan deze maatregelen lang niet altijd meer.

Tref tijdig maatregelen

Aanvullende beveiligingsmiddelen zijn noodzakelijk, en daar helpt ITIS je graag mee. Wij bieden daarom al onze klanten een state-of-the-art-security-oplossing die voor veel bedrijven tot voor kort buiten handbereik was. Deze oplossing monitort 24 uur per dag ál het uitgaande netwerkverkeer van jouw organisatie. Hierbij wordt niet naar de inhoud gekeken, maar naar de metadata. Wanneer kwaadaardig gedrag wordt geconstateerd, gaat er direct een gedetailleerd alarm uit waarin jij op de hoogte wordt gesteld. In deze melding staat informatie over de prioriteit, de meest kwetsbare apparaten en over de data die verloren dreigen te gaan of al verloren zijn gegaan. Zo kun je veel gerichter en sneller maatregelen treffen en indien nodig melding maken van verloren persoonsgegevens, om zo aan de privacywetgeving te blijven voldoen.

ITIS ondersteunt

Deze oplossing is betaalbaar, eenvoudig te installeren en heeft geen impact op jouw netwerkcapaciteit. Vanaf het moment van implementatie ben jij 24/7 in control en weet je precies wat er binnen je netwerkgrenzen gebeurt. Zo ben je in staat ‘goed vaderschap’ toe te passen en verantwoordelijkheden te nemen over je data. Bovendien, niet onbelangrijk, ben je in staat om voor de wetgever te kunnen voldoen aan de eisen die de AVG/GDPR stelt in geval van datalekken. Meer informatie? Neem contact op!

Deel dit bericht op Social Media:
error
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *