Chemiekaarten

Chemiekaarten, heeft uw bedrijf al een exemplaar in huis?

Voordat je aan de slag gaat met chemische producten wil je beschikken over betrouwbare stofinformatie. Het invoeren en up-to-date houden van stofinformatie is veel werk. Daarom werkt ITIS sinds de oprichting samen met het Brandweer Informatiecentrum voor Gevaarlijke stoffen (BIG). Hierdoor beschikken gebruikers van GROS & SOFOS 360 altijd over actuele- en gevalideerde stofinformatie in de vorm van veiligheidsinformatiebladen(VIB) en chemiekaarten.

Waarom gebruik maken van chemiekaarten

Het VIB van uw leverancier is vaak erg uitgebreid en hierdoor soms moeilijk leesbaar. Hierdoor is de kans aanwezig dat medewerkers geen zin hebben om het VIB door te nemen voordat ze aan de slag gaan. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om gebruik te maken van chemiekaarten. Is er sprake van een calamiteit? Dan is het belangrijk dat medewerkers direct weten hoe zij moeten handelen. Hoe moet u bijvoorbeeld handelen bij huidcontact, oogcontact of inslikken? Allemaal voorbeelden van gegevens die worden vermeldt op chemiekaarten.

Enkele voordelen op een rijtje

  • Per chemische stof alle relevante gegevens op één pagina;
  • In één oogopslag zien hoe u moet handelen in geval van calamiteiten;
  • Gevalideerde stofinformatie, opgesteld door onafhankelijke specialisten van BIG vzw;
  • Het boek bevat meer 1155 handige- en overzichtelijke chemiekaarten.

Bent u geen gebruiker van GROS, SOFOS 360 of het internationale Chemwatch? Dan kunt u ervoor kiezen om het chemiekaartenboek aan te schaffen. Liever beschikken over een online versie? Ook dat is mogelijk! BIG vzw bewijst al meer dan 30 jaar haar autoriteit wanneer het gaat om stofinformatie. Het chemiekaartenboek is onmisbaar op scholen, laboratoria en de bedrijfsvloer!

Prijzen chemiekaartenboek

Een hardcopy voor het jaar 2019/2020 is verkrijgbaar voor € 450,00 en de online versie is beschikbaar voor een bedrag van slechts € 350,00. Beschikken over zowel de hardcopy als de online webversie? Maak dan gebruik van de combi-deal voor slechts € 645,00. De hierboven genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Meer weten? Kijk dan snel op de webpagina van onze zeer gewaardeerde partner vzw.

Deel dit bericht op Social Media: