Cybersecurity op orde? Think again!

Cybersecurity op orde? Think again!

Je zet je fiets op slot, hangt brandmelders in huis en zorgt voor een gedegen alarmsysteem op kantoor. Wat van jou is, is van jou, en je doet er moeite voor om dat zo te houden. Toch geldt dat dat voor belangrijke data en gevoelige bedrijfsgegevens nog vaak anders is. Bij veel organisaties is de beveiliging van datastromen niet op orde, wat de kans op een cyberaanval vele malen groter maakt. Wapen je dus tijdig!

De inwerkingtreding van de AVG heeft ervoor gezorgd dat het onderwerp cybersecurity in Nederland weer haarscherp op het netvlies staat. Data is overal, en de noodzaak om securitymaatregelen te nemen is er dus ook voor iedere organisatie. Cybercriminelen worden steeds gewiekster en voor je het weet liggen belangrijke bedrijfsdocumenten, of privacygevoelige persoonsgegevens waarmee je werkt, op straat.

Denk een stap verder

Ransomware-aanvallen, waarbij bedrijfsdocumenten bijvoorbeeld met kwaadaardige software worden versleuteld en vervolgens losgeld wordt geëist, liggen nadrukkelijk op de loer. Ook andere vormen van datadiefstal, door inzet van virussen en tegenwoordig zelfs gevaarlijk authentiek lijkende gepersonaliseerde phishingmails, komen in toenemende mate voor. Logischerwijs ligt de nadruk bij veel organisaties (nog) op het inkomende dataverkeer. Een firewall vormt het eerste filter, vervolgens is daar end point security om kwaadaardige software te weren die desondanks door de firewall heen is gekomen, en ten derde wordt multi factor authentication toegepast als extra beveiligingsschil.

Dit zijn de risico’s

Datastromen van binnen de organisatie naar buiten toe zijn echter net zo belangrijk als het om cybersecurity gaat. Hoe voorkom je immers dat bedrijfsinformatie zomaar het ‘wijde web’ op wordt gegooid als een medewerker per ongeluk inlogt op een onbeveiligd netwerk? Hoe verzeker je je ervan dat er geen random VPN-tunnels worden opgezet vanaf een buitenlandse locatie? En hoe houd je zicht op vreemd verkeer binnen het bedrijfsnetwerk? Controle is essentieel om datastromen beheersbaar te houden, dat geldt net zo goed voor uitgaande stromen als voor data die jouw netwerk van buitenaf binnenkomen.

Wapen je met SAM

Aanvullende beveiligingsmiddelen zijn dus noodzakelijk, en daar helpt ITIS je graag mee. Wij bieden daarom al onze klanten de state-of-the-art-security-oplossing SAM (Scan – Analyse – Manage), die voor veel bedrijven tot voor kort buiten handbereik was. Deze oplossing monitort 24 uur per dag ál het uitgaande netwerkverkeer van jouw organisatie. Hierbij wordt niet naar de inhoud gekeken, maar naar de metadata. Wanneer kwaadaardig gedrag wordt geconstateerd, gaat er direct een gedetailleerd alarm uit waarin jij op de hoogte wordt gesteld. In deze melding staat informatie over de prioriteit, de meest kwetsbare apparaten en over de data die verloren dreigen te gaan of al verloren zijn gegaan. Zo kun je veel gerichter en sneller maatregelen treffen en indien nodig melding maken van verloren persoonsgegevens, om zo aan de privacywetgeving te blijven voldoen.

SAM is betaalbaar, eenvoudig te installeren en heeft geen impact op jouw netwerkcapaciteit. Vanaf het moment van implementatie ben jij 24/7 in control en weet je precies wat er binnen je netwerkgrenzen gebeurt.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit bericht op Social Media:
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] met man en macht binnen korte tijd voor hen digitale thuiswerkplekken gecreëerd. In het kader van security werd afgelopen woensdag eerst door ons de firewall geplaatst. Vervolgens hebben wij gisteren de […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *