Bewaartermijn van het veiligheidsinformatieblad

Bewaartermijn van het veiligheidsinformatieblad

Regelmatig vragen onze klanten welke bewaartermijn zij moeten hanteren voor het veiligheidsinformatieblad. In dit artikel meer informatie waarom het handig is om oude veiligheidsinformatiebladen te bewaren.

Waarom is het verstandig om oude veiligheidsinformatiebladen te bewaren?

Het is niet verplicht om veiligheidsinformatiebladen te bewaren maar het ligt wel voor de hand.

Iedere fabrikant, importeur, downstream-gebruiker of distributeur is verplicht alle informatie die hij nodig heeft om aan de REACH-verplichtingen te voldoen tenminste 10 jaar dient te bewaren (Artikel 36 van REACH). Om veilig te kunnen werken met stoffen dienen risico’s en beheersmaatregelen inzichtelijk te zijn. Het ligt dan ook voor de hand hiervoor het veiligheidsinformatieblad te raadplegen.

Ook leveranciers die stoffen en mengels leveren zijn verplicht om alle informatie hiervan tot 10 jaar na de laatste levering te bewaren.  Ook hier ligt het voor de hand om hiervoor het (oude) veiligheidsinformatieblad te gebruiken.

De bewaartermijn van het veiligheidsinformatieblad is dus niet wettelijk vastgelegd. Het is echter wel verstandig deze te bewaren vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid. Gooi oude veiligheidsinformatiebladen dus niet weg, maar bewaar deze in het archief.

Meer weten? Neem contact op met één van onze accountmanagers Wesley Jacobs (wesley.jacobs@itis.nl) of Geoffrey de Vlaam (geoffrey.devlaam@itis.nl).

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Er geldt geen wettelijke bewaartermijn van het VIB, maar het is wel verstandig deze te bewaren vanuit het oogpunt van aansprakelijkheid. Gooi oude versies niet weg maar bewaar deze in het archief. Waarom? Hierover hebben wij eerder geschreven in het artikel: Bewaartermijn van het veiligheidsinformatieblad. […]

  2. […] Vergeet dan niet om het oude leveranciers SDS te archiveren met het oog op aansprakelijkheid. Lees hier meer over de bewaartermijn van het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *