Medewerker aan het werk op een moderne werkplek op kantoor

De moderne werkplek, waar moet ik aan denken?

In de afgelopen jaren hebben digitale innovaties en nieuwe technologieën ons leven flink veranderd. Niet alleen in de privésfeer, maar ook op zakelijk gebied. We netwerken via LinkedIn in de trein en ook de virtuele kop koffie is gewoon geworden. Samenwerken doen we vanuit huis of aan de andere kant van de wereld. Maar wat hiervoor nodig is? Een moderne werkplek natuurlijk! Bijna elk bedrijf heeft het hierover. Maar waar moet deze eigenlijk aan voldoen? En wat levert het op? Het zijn vragen waar veel managers binnen bedrijven mee worstelen. Wil jij antwoord op deze vragen? Maak dan 4 minuten van je tijd vrij en lees snel verder!

Wat is een moderne werkplek?

De manier waarop we samenwerken en met elkaar communiceren is anders dan 10 jaar geleden. We zijn geneigd om direct na te denken over de meest geschikte tools. Maar helaas vergeten veel bedrijven om eerst na te denken waaraan een moderne werkplek eigenlijk moet voldoen. Het is belangrijk dat de werkplek flexibel, gedecentraliseerd en gepersonaliseerd is voor de medewerkers. Een plek waar zij voortdurend kunnen leren, samenwerken in teams en (overal) veilig kunnen werken op elk apparaat.

Daarnaast hechten medewerkers veel waarde aan het behalen van persoonlijke doelstellingen. Denk naast de bedrijfsdoelstellingen ook na over hoe medewerkers zichzelf kunnen ontwikkelen binnen jouw bedrijf. Weleens gesproken met de medewerkers over carrièrepanning? Wat zijn hun persoonlijke doelen op zakelijk gebied? Heb jij slechts een vermoeden of helemaal geen idee? Plan dan zo snel mogelijk een afspraak in om daarachter te komen. Geen persoonlijk carriéreplan of weinig uitdaging is vaak de hoofdreden voor medewerkers om elders aan de slag te gaan.

Waar moet ik beginnen?

Een goed begin, is het halve werk! Het inrichten van een moderne werkplek begint met het verbinden van mensen en processen. Om deze vervolgens te koppelen aan de beschikbare technologieën binnen het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen in hoeverre werknemers inspiratie hebben om creatief te zijn. Staan zij achter de missie van het bedrijf? En hoe hoog is de opgelegde werkdruk? Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het creëren van een moderne werkplek is het belangrijk om bovenstaande helder te hebben. Het doel daarvan? Meer interacties op de werkvloer zorgt voor nieuwe ideeën om samen tot een resultaat te komen.

De voordelen van een moderne werkplek

De perfecte kandidaat beschikt niet over een 9 tot 5 mentaliteit. Deze zin komt regelmatig voor in diverse vacatureteksten. Maar hoe flexibel is de werkplek die je aanbiedt eigenlijk? Heeft iemand de mogelijkheid om thuis te werken als zijn/haar kind grieperig is? Of kan iemand in de avonduren nog wat werk doen i.v.m. een tandarts bezoek eerder op de dag. Er zijn vast nog meer redenen op te noemen om vandaag nog aan de slag te gaan met het creëren van een moderne werkplek. Uiteindelijk zal deze naast een verhoogde productiviteit ook leiden tot meer creativiteit. Werken jouw medewerkers in de toekomst regelmatig vanuit huis? Dan levert dat jouw bedrijf bijvoorbeeld een flinke besparing op voor het niet hoeven uitkeren van reiskosten.

In 6 stappen van gewone werkplek naar moderne werkplek?

Stel jezelf dan onderstaande vragen:

  1. Hoe verhogen we de creativiteit bij de werknemers om zo het beste uit de organisatie- en de mensen zelf te halen?
  2. Op welke manier kunnen we werknemers met verschillende achtergronden samenbrengen? Denk hierbij aan demografische gegevens, functionele rollen en vaardigheden om veranderingen te versnellen.
  3. In hoeverre kunnen we technologie gebruiken om diversiteit te bevorderen en talent te behouden? Hiermee bedoelen we dat er gekeken wordt hoe jong en oud beter met elkaar kunnen samenwerken vanaf verschillende locaties.
  4. Op welke manier kunnen we de digitale cultuuromslag stimuleren?
  5. Hoe faciliteren we adoptie voor deze omslag?
  6. Waar en hoe kunnen we meer rendement behalen op productiviteitsinvesteringen? Denk hierbij aan efficiënter werken met minder mensen met het oog op de vergrijzing.

Over ITIS

Als jouw partner op het gebied van ICT denken we graag mee met jouw bedrijf. Onze oplossingen gaan verder dan het aanbieden van de meest geschikte tools. Samen kijken we naar de huidige situatie, om vervolgens a.d.h.v. een stappenplan de route uit te stippelen naar de moderne werkplek. Groeit jouw bedrijf? Dan groeit ITIS graag met jou mee. In hoeverre jouw gegevens veilig zijn bij ons? Naast het NEN4400 certificaat zijn wij ook ISO 270001 gecertificeerd! Voor meer informatie over ISO 270001 kun je klikken op deze link.

Benieuwd naar ons klantportfolio? Breng dan gerust een bezoek aan onze klantenpagina of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Natuurlijk onder het genot van een (virtuele) kop koffie.

Meer weten over de moderne werkplek? Stuur dan een e-mail naar info@itis.nl en ontvang de whitepaper over de moderne werkplek.