Afbeelding van de nieuwe SZW lijst importeren in SOFOS 360

De nieuwe SZW lijst per 1 juli 2020 beschikbaar in SOFOS 360

Welke stoffen binnen mijn bedrijf komen voor op de SZW-lijst? Het is een vraag waar veel bedrijven het antwoord op schuldig moeten blijven. Uit onderzoek blijkt dat slechts 15% van de bedrijven in Nederland het register gevaarlijke stoffen op orde heeft. Waarom het wettelijk verplicht is om te weten welke stoffen een CMR classificatie hebben? Omdat blootstelling aan deze stoffen op de lange termijn kan leiden tot een beroepsziekte. Elk jaar sterven naar schatting zo’n 4.000 mensen aan een beroepsziekte. Ruim 3.000 daarvan als gevolg van stoffenblootstelling. Om het gemakkelijk te maken voor bedrijven is de nieuwe SZW-lijst nu beschikbaar om (gratis) te importeren in SOFOS 360. Het register wordt na de importactie bijgewerkt in slechts enkele seconden. Voegt u op een later moment nieuwe stoffen toe aan het register? Dan controleert de applicatie ook deze stoffen op een mogelijke CMR-classificatie.

De nieuwe SZW lijst per 1 juli 2020

Op 1 juli jl. is de nieuwe SZW lijst gepubliceerd via de Staatscourant. Aan de nieuwe SZW lijst zijn 11 stoffen toegevoegd ten opzichte van de eerder gepubliceerde lijst op 31 december 2019. De nieuwe toegevoegde stoffen zijn te herkennen aan het “•” teken. Klik hier voor de meest recente SZW-lijst van 1 juli 2020. Hebben er wijzigingen plaatsgevonden in het eigen register? Vergeet dan niet om uw leverancier te vragen om een nieuw veiligheidsinformatieblad. Gevestigd in Nederland? Dan dient u deze beschikbaar te hebben in de Nederlandse taal. Alle andere talen kunnen bijdragen aan een verbeterde veiligheidscultuur op de werkvloer, maar dat is niet wettelijk verplicht.

Importeer de nieuwe SZW lijst in SOFOS 360 van ITIS

De controle van het eigen register op aanwezige CMR stoffen kan bij een grote diversiteit aan stoffen behoorlijk tijdrovend zijn. Daarom verwerken wij nieuwe lijsten zo snel mogelijk zodat gebruikers van SOFOS 360 deze kunnen importeren in SOFOS 360. Binnen enkele seconden wordt het register gescreend op de aanwezigheid van CMR stoffen. Heeft u de nieuwe lijst al gedownload in uw klantomgeving van ITIS? Wanneer niet het geval download deze dan direct op TOPdesk. Het bestand liever ontvangen per e-mail? Stuur dan een e-mail naar info@itis.nl.

Importeren nieuwe ZZS lijst in SOFOS 360

Ook de meest recente ZZS lijst zal zeer binnenkort beschikbaar voor import in SOFOS 360. De inventarisatie van Zeer Zorgwekkende Stoffen voor bedrijven moet begin 2021 gereed zijn. De ZZS lijst ontvangen in Excel format? Stuur ook dan een e-mail naar info@itis.nl.

Succes met het bijwerken van het register gevaarlijke stoffen. Komt u er niet helemaal uit, of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag op weg!