ITIS-ict-infrastructuur2

Denk na over jouw ICT-infrastructuur: waar sta je over een jaar?

De ICT-infrastructuur van jouw organisatie vervult een sleutelrol in de bedrijfsvoering. Daarom is het belangrijk om je niet alleen te richten op het heden, maar om ook alvast vooruit te blikken. Een goed functionerende infrastructuur vandaag is nog geen garantie voor de toekomst. Weet jij waar je volgend jaar staat? En welke stappen voor jou het meest effectief zijn?

Een optimaal ingerichte ICT-infrastructuur maakt werkprocessen sneller en efficiënter. Een goed stappenplan voor de toekomst is een leidraad voor het functioneren voor elke organisatie. Bovendien kan geanalyseerd worden wat de impact van je beslissingen zal zijn: hoe duurzaam zijn je stappen en zullen ze ook over twee jaar nog voor je werken? In deze blog geven we je een handreiking: welke stappen zijn op jouw organisatie toepasbaar?

Intern of uitbesteden?

Is het lucratiever om het ICT-beheer zelf te blijven doen, of kun je het beter uitbesteden? Het takenpakket behelst nogal wat: proactieve monitoring van de infrastructuur, updates uitvoeren, incidenten oplossen en continu nadenken over verbeteringen voor de toekomst. Om te kunnen beoordelen of uitbesteding een efficiëntere oplossing is, moet in kaart worden gebracht waar je staat, wat je budgetten zijn, wat de valkuilen en juist de kansen zijn en welke producten, diensten en hardware nodig zijn om het beheer intern te houden. Vaak blijkt dat uitbesteding lucratiever is. Je hebt niet te maken met ziekte of vakantie van een aangestelde medewerker en bovendien loop je nooit het risico dat je medewerker er niet uitkomt en het werk stil komt te liggen. Bij ons heeft u drie categorieën aan meldingen, en dus altijd een oplossing. We bieden een heel team vol kennis en expertise en nemen alle taken over die tot het beheer van uw ICT behoren.

On premise of cloud?

Wij merken dat onze klanten vaak gefocust zijn op de cloud. Natuurlijk, dit is een prachtige en ook de meest moderne oplossing, maar dat wil niet zeggen dat het voor iedere organisatie de beste optie is. Wij kijken naar de organisatie an sich om te bepalen of het misschien niet juist verstandiger is om de apparatuur on premise te houden. De on premise-variant voelt vaak veiliger aan, omdat er fysieke aanwezigheid is van hardware, maar dit is slechts een gevoelskwestie. Wij helpen jou kiezen: eenmalig hogere kosten en zelf verantwoordelijk zijn voor hardware en eventuele mankementen? Of kies je voor hogere maandelijkse kosten, waarbij je niet meer afhankelijk bent van hardware-falen en er geen omkijken meer naar hebt?

Vaste stations of laptops en tablets?

Wil je medewerkers de mogelijkheid geven om te flexwerken of kies je liever voor vaste werkstations? Het nieuwe werken kan kostenbesparend zijn, omdat er minder werkplekken nodig zijn en dus een minder groot kantoorpand. Handig ook om te weten: Office 365 is tegenwoordig ook als SaaS-oplossing af te nemen, volledig draaiend in de cloud van Microsoft. Of past dit niet bij jouw organisatie? Wij helpen je graag beoordelen.

Security-maatregelen

Het is alweer een maand geleden dat de nieuwe Algemene verordening persoonsgegevens van kracht werd. Hoe staat het nu met jouw security? Werk je met persoonsgegevens, heb je dan goed in kaart welke data je verwerkt en hoe je die beveiligd hebt? En voor wat voor oplossing kies je voor je databeveiliging in het algemeen, heb je al eens aan encryptie of duo-authenticatie gedacht? Ook op security-advies bieden we advies op maat.

Back-up in de cloud?

Met wat voor back-up-oplossing werk jij? Plaats je intern een NAS op een fysieke locatie of schrijf je iedere nacht alle data over naar een online back-up? Wij kijken verder dan onze neus lang is en geven onafhankelijk advies.

Samen met jou kunnen wij de keuzes maken die jouw organisatie ten goede zullen komen. Dat is maatwerk, want voor ons is het belangrijk welke performance jouw specifieke bedrijfsprocessen nodig heeft om beter te worden. Zo kom je nooit meer achteraf voor verrassingen te staan.

Meer weten? Neem gerust contact op!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] is, merkten we ook aan jullie leesgedrag. Een van de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar is dit verhaal, over het verschil tussen een lokale ICT-infrastructuur, of eentje die in de cloud wordt gehost. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.