Detachering als lucratieve oplossing van de personeelsschaarste

Detachering als lucratieve oplossing van de personeelsschaarste

Het is een complexe tijd binnen de ICT-branche. Kennis is schaars terwijl de uitstroom van personeel doorgaat. Dat maakt opvulling van ICT-teams bij verlof, ziekte of vertrek van een medewerker een grote uitdaging. In deze blog lees je waarom detachering van kennis de druk van de ketel haalt én van welke bijkomende voordelen je profiteert.

Waarom detachering?

Tijdelijke detachering van ICT-kennis, waarom zou je dat doen? Kortweg zijn de argumenten voor detachering in tweeën op te splitsen. Enerzijds kun je tijdelijke expertise inhuren om een gat in het personeelsbestand op te vullen dat is ontstaan door bijvoorbeeld ziekte, of om de periode de overbruggen tot je een vaste kracht ter vervanging hebt gevonden. Anderzijds kan detachering efficiënter zijn bij een projectmatige implementatie die an sich al tijdelijk van aard is.

Onmisbare functies

Sommige functies moeten nu eenmaal altijd bezet zijn, waardoor langdurige afwezigheid van een medewerker op deze plek een direct bedrijfsrisico vormt. Denk bijvoorbeeld aan servicedeskmedewerkers, of die ene specialist die met zijn of haar expertise bij praktisch alle projecten betrokken is. Je hebt ze simpelweg nodig. Zijn ze er niet, dan moeten ze tijdelijk vervangen worden. Het inhuren van expertise op basis van detachering is dan een goede uitkomst.

Wegvallen specialisten

Ook bij het ontbreken van specialistische kennis, bijvoorbeeld bij migraties naar hogere Windows-versies of bij het implementeren van een nieuwe applicatie, loont het om kennis in te huren op basis van detachering. Dergelijke processen vinden immers (als het goed is) maar in een beperkte frequentie plaats, dus het aannemen van een nieuwe werknemer die na één project eigenlijk alweer klaar is, jaagt je onnodig op kosten.

Positieve bijvangst

En dan hebben we het nog niet eens over de bijkomende voordelen van detachering. Medewerkers die worden ingehuurd op basis van detachering brengen namelijk automatisch een ‘nieuwe blik’ met zich mee. Omdat ze regelmatig van organisatie wisselen, krijgen ze te maken met tal van verschillende IT-infrastructuren en kunnen die van jou dus op hun eigen manier in perspectief plaatsen. Ze laten een frisse wind over jouw afdeling of zelfs organisatie waaien en zorgen er in één adem ook nog eens voor dat jouw huidige personeel bijgeschoold wordt. Met de kennis die ze bij verschillende bedrijven hebben opgedaan laten ze merkbaar hun sporen achter.

Het aanbod van ITIS

ITIS heeft een ongelooflijk breed arsenaal aan tijdelijke medewerkers klaarstaan met uiteenlopende expertises. Van werkplekbeheerders tot infrastructuurarchitecten en van SCRUM-masters tot consultants: om wat voor kennis je ook verlegen zit, bij ITIS staat de medewerker die past bij jou behoeften al in de startblokken. Bovendien hebben we zowel Uniface- als .Net-ontwikkelaars in dienst die gewapend zijn met ontzettend veel kennis om met jou en je organisatie uit te wisselen. Het mooie is: ITIS kan de kennis voor jouw projecten van A tot Z leveren. Wanneer de ene discipline klaar is met het eerste traject, kan hij of zij direct worden opgevolgd door een collega met kennis over de volgende stap in het proces.

Detachering scheelt jou veel zoekwerk op de schaarse IT-markt en bespaart je ook nog eens veel geld. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Rick Satram, email rick.satram@itis.nl, mobiel 06 22429755
Marten Balster, email marten.balster@itis.nl, mobiel 06 15877169

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *