Dit is jouw nieuwe werkplek

Wie werknemers faciliteert en motiveert het beste uit zichzelf te halen, tilt zijn of haar organisatie naar een hoger niveau. Een investering in de digitale werkplek van Microsoft 365, die medewerkers in staat stelt productiever, efficiënter en slimmer te werken, betaalt zich daarom zowel op de korte als de lange termijn altijd uit.

Logge werkplekken, vaste telefoonlijnen en stapels papier hebben in de afgelopen jaren steeds meer plaatsgemaakt voor innovaties uit de digitale wereld. We bellen binnenkort alleen nog maar via het internet, werken kan dankzij de cloud op kantoor, thuis en onderweg, en documenten die door verschillende handen moeten, kunnen online gedeeld en real-time bijgewerkt worden. De digitale transformatie heeft ons leven, zowel zakelijk als privé, een stuk gemakkelijker gemaakt.

Innovatie is vooruitgang

Wie optimaal wil profiteren van online kansen, blijft dus vernieuwen. Een investering in de geïntegreerde werkplek Microsoft 365 is zo’n voorbeeld van een online kans. Voor deze hardwareonafhankelijke oplossing zijn verschillende componenten van Office 365 gebundeld met de meest geavanceerde beveiligingsmaatregelen om zo één geïntegreerde werkplek aan te bieden.

Flexibiliteit

Met Microsoft 365 ben je altijd en overal bereikbaar, deel je documenten eenvoudig met collega’s, heb je in één oogopslag een overzicht van taken, afspraken en planningen en integreer je je werkplek gemakkelijk met andere (externe) applicaties en oplossingen. Gebruikers kunnen op ieder device en op iedere gewenste plek inloggen in hun eigen omgeving, mits er sprake is van een internetverbinding. Wanneer er even geen internet is, kan ook lokaal gewerkt worden. Alle wijzigingen die offline worden aangebracht, worden dankzij automatische synchronsatie direct bijgewerkt zodra er weer internet is.

Eenvoudige overstap

Wanneer je kiest voor Microsoft 365, behoud je je huidige Office365 Exchange-omgeving, net als SharePoint/OneDrive en de Office-licenties. Alle functionaliteiten blijven behouden en worden aangevuld met tal van andere mogelijkheden die de productiviteit binnen jouw organisatie positief beïnvloeden. Zo biedt Microsoft 365 bijvoorbeeld een back-up van de Exchange- en SharePoint-omgeving: een functionaliteit die niet standaard in Office365 is opgenomen. In de standaard situatie garandeert Microsoft slechts de beschikbaarheid van de omgeving en een beperkte back-up van maximaal 30 dagen. Als een gebruiker een bestand verwijdert en deze een jaar later toch nodig heeft, is het betreffende bestand dus definitief verloren. Daarom adviseren wij bij ITIS zeker om aanvullend voor bovengenoemde back-up-oplossing te kiezen, waarbij bestanden uit de Office365-omgeving zeven jaar lang bewaard worden.

Beveiligingsmaatregelen

Ook op het gebied van security zit je met Microsoft 365 goed. Hierin zijn verschillende abonnementvarianten af te nemen. Voor het aanmelden, beheren en security biedt Microsoft een gebundeld abonnement. Dit is de Enterprise Mobility Suite E3 + Security. In dit abonnement is Azure AD Premium (voor het aanmelden), Azure Multi Factor Authentication (dubbele bevestiging via smartphone dat je inderdaad de betreffende gebruiker bent) en Intune (voor beheer en grip van de mobile devices) opgenomen. In de Microsoft365 Enterprise-licentie is bovendien antivirus inbegrepen en dankzij de encryptiemodule worden harde schijven voorzien van encryptie. Bij verlies of diefstal is de harde schijf dusdanig beveiligd dat de data niet achterhaald kan worden zonder de juiste sleutel te hebben.

Deel dit bericht op Social Media:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *