Een blootstellingsberekening in Stoffenmanager i.c.m. SOFOS 360

Het maken van een blootstellingsberekening in Stoffenmanager® met verouderde- en niet gevalideerde stoffeninformatie is hetzelfde als….. Na het werken met gevaarlijke stoffen pas controleren welke gevolgen dit zou kunnen hebben voor de gezondheid van de werknemer. Compleet zinloos dus!

In Nederland sterven jaarlijks zo’n 3.000 medewerkers aan een kanker die zij op het werk hebben opgelopen. Deze aandoeningen zijn niet direct meetbaar en komen pas vele jaren later tot uiting. Om deze reden is het van groot belang om regelmatig blootstellingsberekeningen uit te voeren. Hierna is het eenvoudiger om de risico’s van het werken met gevaarlijke stoffen in kaart te brengen en te beheersen!

Waarom kiezen onze klanten voor GROS of SOFOS 360 naast Stoffenmanager®?

Iedere gebruiker van Stoffenmanager® ervaart dat het invoeren van de stof/productgegevens bijzonder tijdrovend is. Heb je eenmaal alles ingevoerd? Dan is het vervolgens bijzonder tijdrovend om deze informatie ook actueel te houden en regelmatig te controleren op juistheid. Dit is dan ook de voornaamste reden dat onze klanten gebruik maken van de applicatie GROS of SOFOS 360 naast Stoffenmanager®.

GROS en SOFOS 360 hebben beiden een unieke koppeling met de BIG Databank en hierdoor altijd de beschikking over actuele- en gevalideerde stoffeninformatie conform REACH welke automatisch wordt bijgewerkt. Door deze koppeling heeft u in (bijna) alle gevallen ook direct de benodigde informatie tot uw beschikking om een blootstellingsberekening te kunnen maken. Dit scheelt natuurlijk ontzettend veel tijd zodat u zich kunnen focussen op de gezondheid van de werknemers.

De werking koppeling met Stoffenmanager®

Met de koppeling is het eenvoudig om de benodigde informatie van één of meerdere stoffen te exporteren naar een xml-bestand die voldoet aan de gestelde eisen van Stoffenmanager®. Informatie die bijvoorbeeld wordt toegevoegd aan het bestand zijn bijvoorbeeld de dampspanning, de grenswaarden en de aggregatietoestand van de gevaarlijke stof. De xml-bestanden zijn vervolgens vrij eenvoudig te importeren in de betaalde versie van Stoffenmanager® om een blootstellingsberekening te kunnen maken.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem direct contact op via info@itis.nl of 088- 80 40 000.

Deel dit bericht op Social Media:
1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] inzichtelijk te maken. Maak van deze processen uitgebreide risicobeoordelingen met bijvoorbeeld Stoffenmanager of Chemwatch. Doe dit wel met actuele stofgegevens anders is de beoordeling mogelijk […]

Reacties zijn gesloten.