Een (taak)risicobeoordeling van uw chemische producten in slechts 30 seconden? Het is mogelijk met Chemwatch!

Een taak risicobeoordeling van een chemisch product in slechts 30 seconden? Het klinkt te mooi om waar te zijn maar met de Chemwatch applicatie wordt dit werkelijkheid! De kracht van deze functionaliteit in Chemwatch is dat bedrijven in slechts enkele seconden inzicht verkrijgen in de benodigde beheersmaatregelen om veilig te kunnen werken met een gevaarlijke stof of product.

De uitgebreide risicobeoordelingstool van Chemwatch is gebaseerd op internationaal geaccepteerde risicobeoordelingsmodellen, namelijk:

  • HSE COSHH Essentials methodiek
  • United Nations International Labour Organisation Chemical Control Toolkit

De COSHH Essentials methodiek is meer dan eens (succesvol) geëvalueerd. De COSHH Essentials methodiek is bijvoorbeeld ook opgenomen in de Engelse wetgeving. Dit betekent dat een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk voldoet aan de wet wanneer het de geadviseerde beheersmaatregelen heeft geïmplementeerd. De eerste versie van de COSHH Essentials is in 1999 ontwikkeld op papier en is sinds 2002 online beschikbaar.

Hoe werkt het?

De risicobeoordeling gaat op basis van de H-zinnen van een stof of product. Vervolgens selecteert u de gebruikstemperatuur, vluchtigheid of stoffigheid (3 klassen), de gebruikte hoeveelheid (4 klassen), de duur van de blootstelling en de taakfrequentie. Na het selecteren van deze gegevens krijgt u binnen enkele seconden een advies over de benodigde beschermings- en beheersmaatregelen. Wilt u gaan voor extra veilig? Geen probleem! U kunt namelijk handmatig extra beschermings- en beheersmaatregelen invoeren.

Screenshot Risk Assessment in Chemwatch

Van iedere risicobeoordeling genereert Chemwatch automatisch een uitgebreid verslag over de gezondheidsrisico’s inclusief pictogrammen. Via het dashboard heeft u met een simpele muisklik inzicht wanneer een beoordeling voor het laatst is uitgevoerd en welke medewerker hiervoor verantwoordelijk is geweest.

De risicobeoordelingstool biedt uw bedrijf de volgende mogelijkheden:

  • Zeer gebruiksvriendelijk via uw smartphone, tablet of PC;
  • Uitgebreide risicobeoordeling uitvoeren in slechts 30 seconden van al uw chemische producten;
  • Een samenvatting van uw risicobeoordeling op één pagina;
  • Pas de risico matrix eenvoudig aan zodat deze overeenkomt met uw risicomodel;
  • Meer dan 250.000 gevarenbeoordelingen inbegrepen;
  • Toegang tot ’s Werelds grootste databank met meer dan 30 miljoen leveranciers SDS-en;

Meer weten?

Onze accountmanagers Wesley Jacobs en Geoffrey de Vlaam vertellen u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Zij kunnen een uitgebreide demonstratie voor u verzorgen via het web of bij u op locatie. U kunt hier klikken voor een doorverwijzing naar de contactgegevens van ITIS.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Inspectie SZW. Met Chemwatch beschikt u altijd over een up-to-date SDS en is het uitvoeren van een risico beoordeling binnen 30 seconden […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *