ITIS-office-365-2

Hoe kan Office 365 ontzorgen en productiviteit verhogen?

Het basisgebruik van Office 365 vergt over het algemeen niet zoveel studie. Het gebruik van Word, Excel en SharePoint wijst vaak voor zich. Maar dat een programma functioneert, wil nog lang niet zeggen dat het optimaal benut wordt. Wie had gedacht dat het inzetten van een simpele sneltoets in Word je wel eens uren werk zou kunnen schelen? En welke voordelen brengt Office 365 in de cloud met zich mee?

Het zijn vaak de kleine investeringen die de grootste verhoging in productiviteit teweeg brengen. Ga maar eens na hoeveel medewerkers nog ‘handmatig’ cellen invoegen in Excel, de regelafstanden in hun Word-document aanpassen door alinea voor alinea te selecteren en op het ‘kwastje’ te klikken, of hoe vaak collega’s nog heen en weer mailen om wijzigingen in projecten door te geven. Sneltoetsen, tools en universele afspraken over Office 365 kunnen voor jouw organisatie nét dat stapje extra betekenen op het gebied van efficiëntie en samenwerking. De online portal Office Drops ondersteunt hierbij. Binnen deze portal kunnen medewerkers online trainingen volgen en tips en tricks met elkaar delen. Meer over Office Drops lees je hier!

De Office 365-producten van Microsoft zijn als SaaS-oplossing aan te schaffen. Wat zijn daarvan de voordelen?

Garantie en beschikbaarheid

Door in de cloud te werken, valt de verantwoordelijkheid voor het beheer van een lokale server weg. Je hebt geen omkijken meer naar versiebeheer en onderhoud: alles wordt door Microsoft geregeld. Daarbij kon Microsoft in het laatste kwartaal van 2017 en het eerste kwartaal van 2018 een beschikbaarheidspercentage van maar liefst 99,99 procent garanderen. Maximale ontzorging dus.

Schaalbaarheid en flexibiliteit

Als één aspect inherent is aan de cloud, dan is het wel flexibiliteit. Of medewerkers nu met Office 365 willen werken op hun laptop, telefoon of tablet, onderweg, op een congres in het buitenland of op vaste werkstations: alles is mogelijk. Ook dit komt de productiviteit alleen maar ten goede, want medewerkers die altijd en overal toegang hebben tot hun e-mail, projecten en agenda, werken efficiënter (samen). De software kan zelfs gestreamd worden met behulp van Office Apps on demand, voor als je bijvoorbeeld op de computer van een collega werkt, of in een café in het buitenland. Heel prettig: je betaalt alleen voor wat je gebruikt, op de momenten dat jij het nodig hebt. Er is veel variatie in de pakketkeuze en aangeschafte pakketten kunnen op elk gewenst moment op- en afgeschaald worden.

Uitrolmogelijkheden

ITIS kan jouw organisatie van a tot z ondersteunen in de migratie naar Office 365. We kunnen je op alle vlakken adviseren en staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden – of het nu gaat om twijfels over pakketkeuze, vragen over de mate van controle die je behoudt over je data of over de beste manier om SharePoint te gebruiken. Wij zijn er voor ondersteuning, begeleiding en uitvoering.

Neem gerust contact op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.