ITIS-narrowcasting2

Narrowcasting: je kunt er niet meer omheen

Van nice to have naar need to have: narrowcasting, oftewel beeldschermcommunicatie. Wat kan deze vorm van digitale informatievoorziening voor jouw organisatie betekenen?

Narrowcasting is overal. De lichtreclamezuilen langs de snelweg, de displays bij het tankstation waarop aanbiedingen worden vertoond en de displays in wachtkamers met daarop het meest actuele nieuws – allemaal narrowcasting. Je kunt er niet meer omheen.

Onmisbaar

Sterker nog: voor veel organisaties is narrowcasting al onmisbaar. Beeldschermcommunicatie kan effectief worden ingezet om nuttige bedrijfsinformatie met medewerkers te delen. Denk aan de missie/visie, omzetcijfers en informatie over de status van het bedrijf. Wanneer dergelijke informatie op beeldschermen in gangen en gedeelde ruimtes wordt verspreid, kan dit de betrokkenheid en productiviteit verhogen.

Tal van functionaliteiten

Je kunt zelfs een koppeling maken met verschillende vergaderruimtes binnen het bedrijfspand en via beeldschermen aangeven of ze al dan niet bezet zijn, en ook voor bewegwijzering binnen jouw kantoorpand kan narrowcasting van toegevoegde waarde zijn. Meer richting nice to know gaan functionaliteiten als weer en verkeer en actuele nieuwsberichten. Niet alleen voor wachtkamers, maar ook voor bijvoorbeeld de ontvangsthal van jouw bedrijf biedt dit leuke kansen. Tot slot dient de advertentiefunctie van beeldschermcommunicatie niet vergeten te worden. Aanbiedingen in jouw winkel, promovideo’s van een nieuw product – alles is mogelijk!

Remote control

Alle content kan live gestreamd worden en op afstand beheerd en aangepast worden. In tegenstelling tot bij het werken met borden papieren uitingen, hoef je dus niets meer handmatig op te schrijven of op te hangen, dus bereik je een efficiëntieslag, én je bent veel actueler omdat je berichten á la minute kunt aanpassen.

Met narrowcasting ben jij zélf de beheerder. En vergis je niet: audiovisuele communicatie is, naast ICT, essentieel onderdeel van het kantoor van de toekomst. Wat zijn jouw mogelijkheden?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *