SOFOS 360
Rapportage
Menu > Rapportage > Rapportage

Via dit scherm kunt u verschillende bestaande rapport oproepen of kunt u nieuwe rapport aanmaken.

 

Bovenaan het scherm bevind zich de knoppenbalk waarmee u respectievelijk de volgende acties kan uitvoeren:

  1. Nieuw. Hiermee kunt u een nieuw rapport maken.
  2. Verwijderen. Hiermee kunt u zelf gemaakte rapporten verwijderen. Rapporten die met SOFOS360 worden meegeleverd kunnen niet verwijderd worden. De knop zal dan grijs zijn.
  3. Wijzigen. Hiermee kunt u de gegevens van een rapport wijzigen.
  4. Verversen. Het kan voorkomen dat u de gegevens op het scherm wilt verversen, bijvoorbeeld omdat uw collega net iets heeft aangepast terwijl u dit nog niet ziet. Na een druk op deze knop is de aanpassing wel voor u zichtbaar.
  5. Scherm herstellen. U kunt het scherm aanpassen naar uw eigen voorkeur (personaliseren). Als u dit gedaan heeft, kunt u met deze knop het scherm weer terugzetten naar de standaard instellingen.
  6. Kopiëren. Met deze knop kunt u een rapport kopiëren. Dit is zowel mogelijk voor uw eigen rapporten als de rapporten die door ITIS worden uitgeleverd. Bedenk wel dat sommige onderdelen van een kopie van een door ITIS uitgeleverd rapport niet correct zullen werken. Dit heeft een technische achtergrond.
  7. Naar Pdf. U kan er voor kiezen om een rapport direct naar Pdf te laten genereren i.p.v. het standaard rapportvoorbeeld. Door één of meerdere rapporten te selecteren zal deze knop actief worden. Wanneer u klik op de knop zal het veld 'Direct naar PDF exporteren' aan of uit gezet worden.
  8. Help. Hiermee gaat u naar het helpscherm.
  9. Exporteren. Hier kunt u alle gegevens die in het grid staan exporteren naar andere formaten zoals Excel, Word en PDF.
    Let op: u kunt niet selecteren welke records geëxporteerd moeten worden. Alle records in het overzicht worden geëxporteerd naar het formaat van uw keuze. Als u bijvoorbeeld onderaan ziet dat er 4 pagina's met elk 20 records zijn, dan worden alle 80 records geëxporteerd.
  10. Definitie wijzigen. Met deze knop wordt de 'Rapporteditor' opgestart en kan u de definitie van een rapport aanpassen. Een Engelse handleiding van deze 'Rapporteditor' is te vinden via de volgende hyperlink: Engelse handleiding van de rapporteditor.
  11. Zoek tekst
    Als u snel iets wilt zoeken kunt u dat hier ingeven. Er wordt vervolgens door alle beschikbare kolommen gezocht of het systeem gegevens kan vinden welke de ingegeven tekst bevatten. De zoektekst mag dus ook midden in een woord of getal staan.

Binnen SOFOS360 bestaan er twee soorten rapporten: contextuele- en niet-contextuele rapporten. Bij een contextueel rapport dient u eerst een aantal elementen te selecteren alvorens het rapport uitgevoerd kan worden. Een voorbeeld van zo'n contextueel rapport is de Werkplekinstructiekaart die te vinden in het stoffenoverzichtscherm en het stoffenmutatiescherm. Om een werkplekinstructiekaart te kunnen afdrukken zal u eerst één of meerdere stoffen moeten selecteren waarna het rapport uitgevoerd kan worden. De werkplekinstructiekaart is echter ook te vinden is het overzicht van de stofrapportages (Menupunt: Rapportage - Stof). Aldaar is het echter niet mogelijk om een stof te selecteren en kan het rapport dus niet worden opgestart. In het overzicht wordt het rapport daarom grijs getoond en kan daar niet worden uitgevoerd.

In het scherm van een zelfgemaakt rapport kunt u dus zelf aangeven of een rapport wel of niet contextueel is. Daarnaast is het ook mogelijk om aan te geven dat een rapport alleen als contextueel rapport is op te starten. Hierdoor zal het rapport grijs worden getoond in het overzicht en kan het niet meer als 'los' rapport worden opgestart en zal het alleen als contextueel rapport beschikbaar zijn. Hiermee kunt u voorkomen dat u onbedoeld voor alle potten een etiket aanmaakt.