Waarom bedrijven wereldwijd kiezen voor Chemwatch!

Chemwatch heeft sinds de oprichting in 1989 een grote staat van dienst opgebouwd. De producten en diensten van Chematch vinden hun weg bij ruim 5.000 organisaties wereldwijd via agentschappen en kantoren in meer dan 20 landen. Chemwatch is geschikt voor ieder bedrijf die werkt met gevaarlijke stoffen.

Chemwatch geeft uw bedrijf alle handvatten om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen. Daarnaast kunt u met behulp van Chemwatch voldoen aan wetten- en regelingen op (inter)nationaal niveau! De applicatie is geschikt voor zowel de kleine bedrijven als de grote multinationals.

Bedrijven zien door de bomen het bos niet meer!

Het is voor bedrijven steeds moeilijker om van alles op de hoogte te zijn en te blijven. De wet- en regelgeving wordt met grote regelmaat gewijzigd en de overheid legt steeds meer administratieve verplichtingen op. Binnen vooral de kleinere bedrijven gaat men vaak reactief om met veiligheid. Men gaat pas over tot actie nadat er een incident heeft plaatsgevonden op de wervloer. Het is zeker geen onwil maar een klein bedrijf heeft vaak geen volledig veiligheidsteam beschikbaar om op de juiste manier invulling te geven aan het beheer van de gevaarlijke stoffen. Het beheer wordt vaak opgepakt door een aantal medewerkers en hierdoor is het onduidelijk of men goed bezig is.

Waarom kiezen voor Chemwatch?

De oplossing neemt veel administratieve taken uit handen van de beheerder(s). Omdat een bedrijf steeds meer tijd nodig heeft om aan alle wetten- en regelingen te voldoen kiest men steeds vaker voor een externe oplossing. Hiermee bespaart een bedrijf veel tijd en kan de KAM- manager zich echt focussen op de veiligheidscultuur.

Vind en beheer eenvoudig al uw eigen SDS-en, actief up-to-date gehouden door Chemwatch. Vervolgens is het heel eenvoudig om de gevaarlijke stoffen te koppelen aan één of meerdere locaties/afdelingen. Ook beschikt u direct over een WIK van al uw eigen SDS-en in meer dan 47 verschillende talen!

Natuurlijk kunt u ook eenvoudig een beoordeling van de blootstelling maken (COSSH ESSENTIALS methodiek). Ook een mengselberekening (conform de CLP Verordening) is in mum van tijd gemaakt. U bent met Chemwatch van alle gemakken voorzien!

Investeer in een veilige werkplek

In veel gevallen investeren met name de kleinere bedrijven alleen wanneer dit op termijn geld oplevert. Het is te kortzichtig om te denken dat veiligheid alleen maar geld kost. Blijkt uit een inspectie dat een bedrijf niet voldoet aan haar verplichtingen legt de inspectie verplichte verbeterpunten op. Deze moeten op korte termijn doorgevoerd worden anders loopt men het risico dat de productielijn wordt stilgelegd. Iedere minuut dat de productielijn stil ligt kost pas geld!

Naast het stilleggen van de productielijn kan een incident ook leiden tot imagoschade van het bedrijf.

Klein budget? Geen probleem!

Met Chemwatch beschikt u over een complete, maar vooral betaalbare oplossing. Ieder bedrijf is uniek en heeft haar eigen wensen. Bij het bepalen van de licentieprijs wordt rekening gehouden met het aantal stoffen en de grootte van het bedrijf. De applicatie kan in gebruik genomen worden vanaf € 2.900,00 per jaar (op basis van 200 stoffen)!

Wenst u een gratis online demonstratie?

Natuurlijk wilt u de mogelijkheden van Chemwatch eerst zelf ervaren. Wanneer je een auto gaat kopen maak je ook eerst een proefrit bij de dealer. Tijdens een klantgesprek of online demonstratie vertellen wij u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Natuurlijk kunnen wij u altijd in contact brengen met één van onze referenties om het plaatje compleet te maken.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@itis.nl voor een geheel vrijblijvend gesprek of neem een kijkje op website van Chemwatch!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] externe oplossing. Automatisch beschikken over een WIK van al uw VIB’s? Maak dan kennis met Chemwatch of SOFOS 360 van […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *