Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen

Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen uitgebracht

Werkt men binnen uw bedrijf met gevaarlijke stoffen? Dan bent u als werkgever verplicht om ervoor te zorgen dat dit op een gezonde en veilige manier gebeurd. Werken met gevaarlijke stoffen kan grote risico’s met zich meebrengen. Of in het ergste geval zelfs leiden tot ernstige ziektes. Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen uitgebracht. Met behulp van deze digitale tool krijgt u helder inzicht in de eigen verantwoordelijkheden en die van anderen bij het inrichten van een veilige werkplek. De tool is een initiatief van FNV en tot stand gekomen met ondersteuning van TNO. Meer weten over deze tool? Lees dan snel verder!

Taken en verantwoordelijkheden

Om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen is het belangrijk om te weten welke regels uit de Arbowet van toepassing zijn. Ook dient per medewerker zijn of haar taak duidelijk te zijn en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. In de Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen is dit voor elke partij helder in beeld gebracht. Met behulp van de werkwijzer kan men elkaar binnen het bedrijf aanspreken wanneer iemand zijn of haar taken en verantwoordelijkheden niet of onvoldoende nakomt. Met behulp van de tool is het voor zowel werkgevers, werknemers en arbo professionals mogelijk om heel gericht de benodigde informatie te verkrijgen.

Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen

De risico’s van gevaarlijke stoffen wordt door veel bedrijven onderschat. Hierover publiceerden wij eerder een artikel op de website van ITIS. Het is aan te raden om te achterhalen wie wat doet rondom gevaarlijke stoffen. Alleen dan bent u in staat om de juiste maatregelen te treffen bij het inrichten van een veilige werkplek. Voor meer informatie over de Werkwijzer Gevaarlijke Stoffen kunt u terecht op de website van de overheid.

Wilt u de werkwijzer ontvangen als PDF-bestand? Neem dan contact met ons op via info@itis.nl. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Dan kunt u zich onderaan deze pagina aanmelden voor de HSE nieuwsbrief.