Zonder meerjarenplan verspil jij duizenden euro’s

‘Het gaat niet om de eindbestemming, maar om de weg ernaartoe’. Natuurlijk, jouw doelen en ambities zijn belangrijk, maar zonder inzicht in de stappen die je moet nemen om er te komen, is de weg ernaartoe erg lang. Hoe zit het met jouw meerjarenplan?

Start en finish

Wie wil groeien, moet weten wat het startpunt is, welke doelen worden nagestreefd, en welke hindernissen daartussenin moeten worden genomen. Waar sta je nu? Welke kant ga je op? Wat zijn de wensen en eisen voor je infrastructuur? Als je nu al weet dat je hardware over vier jaar is afgeschreven, loont het misschien om je alvast te verdiepen in een nieuwe cloudoplossing. Is je firewall inmiddels al een paar jaar oud? Dan kun je nu al voorspellen wanneer deze aan vervanging toe is. Langetermijndenken verschaft jou de beste voorbereiding op de toekomst.

Zoek ondersteuning

We begrijpen dat het complex kan zijn om zo’n veelzijdige toekomstvisie en bijbehorend meerjarenplan op te stellen. Je kent de meerwaarde, maar komt er misschien simpelweg niet aan toe. Daarom zorgen wij er in eerste instantie altijd voor dat we voor al onze nieuwe klanten een sitecheck schrijven – een minimale rapportage van bits en bytes. Welke applicaties heb je in huis, wat is de belasting van je geheugen, hoe draaien je servers? Op basis daarvan gaan we vervolgens aan de slag met een meerjarenplan. We doen dit graag samen met onze klanten.

Het meerjarenplan in beeld

Wat houdt het meerjarenplan in? Dat verschilt per organisatie. Als we bijvoorbeeld eens terugpakken op het voorbeeld van de hardware die over vier jaar is afgeschreven, dan brengen we een op jouw organisatie gespecificeerd plan in kaart door de stappen richting de cloud nauwkeurig te beschrijven. Je kan bijvoorbeeld allereerst je server virtualiseren, eventueel een hybride omgeving inrichten en bijvoorbeeld Office 365 alvast in de cloud onderbrengen, je gaat je verdiepen in applicaties als SaaS-oplossing… het doel is duidelijk, dan moeten de tussenstappen dat ook zijn.

Heldere toekomstvisie

De meerwaarde van het meerjarenplan is, net zoals het geval is bij periodieke rapportages, dat jij je kostenposten al ver vantevoren inzichtelijk hebt. Als je nu al weet dat je switches over twee jaar moeten worden vervangen, kun je dat vast begroten. Ga maar na: met 1000 werkplekken en switches á 900 euro, is dat geen investering waarvan je slechts een maand vantevoren op de hoogte gesteld wilt worden. Bovendien biedt inzicht in de bigger picture op de langere termijn je de kans om nauwkeuriger af te wegen welke investeringen relevant zijn voor jouw organisatie, en welke juist niet. Je hoeft niet á la minute te acteren in het moment, maar kunt precies uitfilteren bij welke hard- en softwareoplossingen jouw organisatie baat heeft. De cloud is bijvoorbeeld een prachtige oplossing, maar als de 2000 euro per maand die je daaraan kwijt bent niet opweegt tegen de lagere beheerkosten die je zou hebben als je je servers ‘gewoon’ lokaal houdt, loont de investering niet.

Vooruitkijken staat dus gelijk aan slim budgetteren. En dat wil je. Benieuwd hoe we je daarbij kunnen helpen? Vraag gerust een gesprek aan.

Deel dit bericht op Social Media:
error
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *