Continuïteit2022-07-20T15:04:06+00:00

Continuïteit

Altijd online zijn

Bedrijven zijn steeds afhankelijker van een goed functionerende IT-omgeving, maar door de steeds verdere digitalisering ook steeds kwetsbaarder voor cybercriminaliteit. Echter is de kans op serieuze stroomstoringen, waterschade en brandschade ook nog steeds aanwezig. ITIS biedt een breed scala aan back-up en uitwijkdiensten die de wensen en eisen voor jouw organisatie invullen. Dit kunnen oplossingen op locatie zijn, hybride, of in de Cloud.

Altijd online en wij zorgen ervoor dat je gegevens veilig zijn.

Waarom kiezen voor ITIS?

Beschikbaarheid van jouw data en IT omgeving is voor ons vanzelfsprekend

Beschikbaarheid

Mogelijkheden om direct door te werken bij een calamiteit

Databeschikbaarheid

De best mogelijke back-up oplossingen om bedrijfsdata gegarandeerd beschikbaar te hebben

onwijzigbaar

Back-up data die door ransomware niet gewijzigd kan worden

zekerheid

Dagelijkse controle van de dataset

flexibiliteit

Altijd en overal inloggen op je eigen werkplek

componenten

De belangrijkste oplossingen op het gebied van Continuïteit die ITIS biedt tref je hieronder aan.

Online Back-up

Een back-up met een lange retentietijd of juist een kortere retentietijd om bij calamiteiten relatief snel uit te kunnen wijken, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. In de best beveiligde omgevingen in de best beveiligde Datacenters wordt jouw bedrijfsdata veilig bewaard.

immutable back-up

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op de back-up systemen van jouw organisatie om zo de kans te vergroten dat de organisatie gedwongen wordt losgeld te betalen. Helaas worden de ransomware aanvallen steeds geraffineerder en zal je als bedrijf hier voorzieningen in moeten treffen. Daarom adviseert ITIS om van alle kritische data immutable back-ups te hebben. Immutable betekent “onveranderlijk” of “niet wijzigbaar”, hierdoor krijg jij als organisatie de garantie dat je altijd een dataset tot je beschikking hebt, voor het geval dat er echt iets fout gaat.

back-up van ms365

Een functionaliteit die niet standaard in Microsoft365 inbegrepen is, is het maken van back-ups van de E-Mail en SharePoint/OneDrive omgeving. Microsoft draagt namelijk alleen zorg voor de beschikbaarheid van de omgeving en biedt een beperkte back-up (max. 30 dagen voor mail en 93 dagen voor SharePoint). Dit betekent dat wanneer een gebruiker een bestand verwijdert en deze een jaar later toch nodig heeft, dit bestand dan definitief verloren is. Om deze reden adviseert ITIS om een back-up oplossing af te nemen die de bestanden van de Microsoft365 omgeving (Exchange/SharePoint/OneDrive) voor een periode van 7 jaar bewaard.

uitwijkoplossingen

Met Veeam Cloud Connect Replication worden de virtuele servers van jouw organisatie in het Datacenter stand-by gehouden. Op het moment dat er een calamiteit is, kan er binnen afzienbare tijd uitgeweken worden naar het Datacenter. Deze uitwijk kan voor bijvoorbeeld alleen de kritische virtuele servers zijn, maar ook voor alle virtuele machines. Zodra de calamiteit opgelost is, is er een eenvoudige failback mogelijk met een minimale onderbreking. De replica’s worden veilig via een SSL/TLS-verbinding en via één poort overgezet.

De doorlooptijd is hoofdzakelijk afhankelijk van hoe de infrastructuur tussen de firewalls etc. ingericht is. Wanneer het WAN-netwerk tussen het Datacenter en de serverlocatie ingericht is, kan er binnen afzienbare tijd uitgeweken worden. Omdat wij ook zeker willen weten dat de uitwijk in de praktijk ook echt werkt, is het een vereiste om 1x per half jaar een uitwijk uit te voeren. Logischerwijs zorgen wij ervoor dat dit geen impact heeft op de productieomgeving.

Waarom kiezen voor ITIS?

De voordelen van ITIS managed services voor jouw organisatie

Skilled servicedesk

Meer dan 70% van de problemen direct op afstand opgelost

Een aanspreekpunt

Voor al jouw IT-zaken (single point of contact)

Vast maandbedrag

Voorspelbare kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan

Proactieve monitoring

Inclusief rapportages

Rapportages

Heldere verslaglegging over de afgelopen periode

Meerjarenplan

Duidelijke toekomstrichting en overzicht in eventuele investeringen

Accountmanagers

Onze accountmanagers staan altijd voor je klaar

Ferry Tilburg
Ferry Tilburg
Ferry is sinds 2013 bij ITIS werkzaam en heeft reeds vele klanten voorzien van passende oplossingen op het gebied van ICT-infrastructuur. Door deze ervaring is hij is staat om bedrijven een passend ICT-advies te geven dat bijdraagt aan het realiseren van de gestelde bedrijfsdoelstellingen. Ferry is gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en vooral ook integer.
Rob Blom
Rob Blom
Rob is een enthousiaste collega die samen met de klant en het ITIS Managed Services team kijkt naar de beste oplossing. Of het nu om cloud, on premise of een hybride oplossing gaat, als de klant maar goed geholpen is.

Cybersecurity; Waarom ook jij actie moet ondernemen!

15 september 2023|Managed Services|

Cybersecurity

Waarom ook jij actie moet ondernemen!

Mede door een verdergaande digitalisering wordt Cybersecurity steeds belangrijker. Ieder bedrijf loopt het risico vroeg of laat getroffen te worden door een cyberaanval en hier dien je als bedrijf jezelf op voor te bereiden. Vanuit ITIS helpen we bedrijven graag om hun cybersecurity te verbeteren en een veilige omgeving realiseren. Wat zijn de meest voorkomende risico’s tegenwoordig? Veelvoorkomende aanvallen zijn phishing, ransomware, DDoS-aanvallen, malware en zero-day aanvallen.

Europese Cyberwet NIS2; Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

29 augustus 2022|Managed Services|

Europese wetgeving

Europese Cyberwet NIS2; Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

Sinds 2018 is de Europese NIS1 (Netwerk- en Informatiesystemen) richtlijn van toepassing om essentiele- & belangrijke bedrijven beter cyber weerbaar te maken. Mede door Covid is de digitale transformatie versneld en het aantal phising pogingen, malware- en ransomware aanvallen aanzienlijk toegenomen. Om deze reden zal Europa de NIS2 richtlijn eind 2022 of begin 2023 introduceren. Ben jij voorbereid op de nieuwe Europese wetgeving?

Waarom ook jouw bedrijf een Disaster recovery plan nodig heeft in de cloud

17 augustus 2022|Managed Services|

Disaster recovery

Waarom ook jouw bedrijf een Disaster recovery plan nodig heeft in de cloud

Ook jouw bedrijf kan getroffen worden door hackers, ransomware, virussen en calamiteiten zoals brand-, waterschade of langdurige stroom- of internetstoringen. Heb jij voor al deze scenario’s al bepaald wat een acceptabele downtime is en een disaster recovery plan gereed? Het is ook verstandig hier over na te denken bij werken in de cloud. Meer weten?

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

*Verplicht
Terug naar boven