Health Safety Environment2022-09-12T15:48:39+00:00

Health, Safety & Environment

Hoe werk ik veilig met gevaarlijke stoffen?

Werken met gevaarlijke stoffen brengt grote risico’s met zich mee en daarom controleert de Nederlandse Arbeidsinspectie streng op het gebruik ervan en de blootstelling van medewerkers. Om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen en het voldoen aan de daarbij behorende wet- en regelgeving conform het 4 stappenmodel is het aan te raden om gebruik te maken van de juiste software.

Neem geen risico op het gebied van arbo, veiligheid en milieu.

Onze hse oplossingen

Veilig werken begint met de HSE oplossingen van ITIS.

SOFOS 360

Chemicaliën beheer van A tot Z

Sinds de jaren ’90 is GROS uitgegroeid tot een toonaangevende oplossing op het gebied van Chemicaliën Management. SOFOS 360 is de moderne opvolger met alle functionaliteit van GROS en meer! Geen installaties meer op een eigen server, geen updates verwerken, geen uitrol van applicaties naar de werkplek. Met SOFOS 360 hebben organisaties altijd en overal toegang tot belangrijke informatie over de gevaarlijke stoffen. Het enige wat men hoeft te doen is het opstarten van de internet browser en inloggen.

Lees meer

Chemwatch

Altijd een actueel veiligheidsinformatieblad

Sinds de oprichting in 1989 heeft Chemwatch een grote staat van dienst opgebouwd bij organisaties die gebaat zijn bij oplossingen voor chemicaliënmanagement. Chemwatch is een mondiale speler met kantoren in 17 landen en ruim 300 medewerkers, waaronder: HSE professionals, chemici, toxicologen en IT ontwikkelaars. De applicaties van Chemwatch worden wereldwijd door ruim 5000 bedrijven (binnen 6 van de top 20 Fortune 500 bedrijven) in diverse branches gebruikt

Lees meer

inciview

Registratie (bijna) ongevallen

Voor organisaties is het vaak lastig om een duidelijk beeld te krijgen van de bedrijfsongevallen die hebben plaats gevonden, welke gevaarlijke situaties zich hebben voorgedaan en wat de oorzaken hiervan zijn. Bij het ontbreken van een representatief beeld van de huidige situatie is het zeer lastig om een beleid op te stellen dat als doel heeft de risico’s te verminderen en herhalingen te voorkomen. Bovendien is een bedrijfsongeval vaak het topje van de ijsberg waar tal van gevaarlijke situaties aan vooraf zijn gegaan.

Lees meer

rieview

Risico Inventarisatie & Evaluatie

Uit onderzoek blijkt dat de risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) binnen veel organisaties niet op orde is. Is de RI&E binnen de organisatie bij een inspectie niet op orde? Dan volgt er direct een boete en mogelijk ook een tijdelijke stilleging van de werkzaamheden binnen de organisatie. Met RieView van ITIS is het mogelijk om snel en eenvoudig RI&E trajecten uit te voeren, dat geldt ook voor de meest complexe organisaties.

Lees meer

Waarom kiezen voor ITIS?

ervaring

Sinds 1992 gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor chemicaliënbeheer, risico inventarisatie en evaluatie en registratie (bijna) ongevallen.

maatwerk

Onze software is modulair opgebouwd en hierdoor af te stemmen op de wensen en behoefte van onze klanten.

expertise

Met onze partners kunnen wij je altijd voorzien van een passend advies om invulling te geven aan het stoffenbeleid.

begeleiding

Met onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen bij de implementatie en het importeren van gegevens.

samenwerking

Bij het ontwikkelen van onze eigen software hechten wij veel waarde aan de input van onze relaties.

betrouwbaarheid

Al meer dan 250 (inter)nationale organisaties, actief in diverse branches gingen je voor.

Waarom kiezen voor ITIS?

wet- en regelgeving

Op een gestructureerde wijze invulling geven aan 4-stappenmodel van de Nederlandse Arbeidsinspectie om het stoffenbeleid op orde te krijgen en te houden? Het is mogelijk met Chemwatch. Altijd toegang tot actuele- en gevalideerde informatie over de chemische producten.

meerdere talen

Altijd en overal toegang tot bijvoorbeeld een actueel veiligheidsinformatieblad en werkplekinstructiekaart van alle gebruikte chemische producten binnen de organisatie. Binnen de organisatie te maken met verschillende nationaliteiten? Bijna alle informatie over de chemische producten is beschikbaar in 47 verschillende talen.

risk assesment

Binnen 30 seconden een beoordeling van de blootstelling uitvoeren zonder zelf informatie in te hoeven voeren? Met de Risk assessment module maak je binnen enkele seconden inzichtelijk hoe gevaarlijk een taak met een chemisch product is voor de gezondheid van de werknemer. Ook geeft Chemwatch een advies over de te gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen om de blootstelling te beperken tot het minimale.

rapportages

Bij een inspectie of calamiteit is het belangrijk dat je snel beschikt over de meest belangrijke gegevens. Maak eenvoudig en snel vooraf uitgebreide rapportages zodat je bent voorbereid op het moment dat je deze gegevens nodig hebt

Onze klanten

Referenties waar we trots op zijn

onze partners

Om jouw organisatie optimaal van dienst te kunnen zijn.

Ook samenwerken met ITIS?

contact

Accountmanagers

Onze accountmanagers staan altijd voor je klaar

Wesley Jacobs
Wesley Jacobs
Wesley is een enthousiast persoon die zich met veel energie inzet om op zoek te gaan naar de beste oplossing voor zijn klanten. Door op zoek te gaan naar de win-win situatie streeft hij naar het opbouwen van langdurige relaties.
Geoffrey de Vlaam
Geoffrey de Vlaam
Geoffrey zet de behoeften van klanten centraal en gaat altijd voor langdurige samenwerkingen. Met zijn aandacht voor details streeft hij naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid.

Waarom Cola drinken helpt tegen buikpijn en misselijkheid

19 september 2022|HSE Solutions|

Health, Safety & Environment

Waarom Coca Cola drinken helpt bij buikpijn en misselijkheid

In 1886 bedacht de apotheker dr. John Styth Pemberton het drankje Coca Cola. Inmiddels kun je het bekende rode blikje met de witte letters in meer dan 200 landen kopen. De kans is groot dat ook jij weleens een glas of blikje cola hebt gedronken. Gewoon omdat je het lekker vind. Maar je kan het ook gedronken hebben omdat

CMR gevaarlijke stoffen; blootstelling <18 jaar niet toegestaan!

2 september 2022|HSE Solutions|

Health, Safety & Environment

CMR gevaarlijke stoffen;  blootstelling <18 jaar niet toegestaan

Werken met gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee voor de gezondheid van de medewerkers. Jaarlijks sterven er 2100 mensen aan kanker door blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk. Met name CMR stoffen brengen grote risico’s met zich mee voor de gezondheid. Voor deze stoffen geldt een aanvullende registratie- en vervangingsplicht. Om die reden controleert de Nederlandse Arbeidsinspectie streng

Ethanol wel of niet gebruiken als desinfectiemiddel?

26 augustus 2022|HSE Solutions|

Health, Safety & Environment

Ethanol wel of niet gebruiken als desinfectiemiddel?

Binnen een groot aantal organisaties maakt men op de werkplek gebruik van ethanol om bacteriën en virussen te doden. Met name sinds de coronacrisis maakt men vaak gebruik van ethanol als desinfectiemiddel. Maar hoe schadelijk is het gebruik van ethanol eigenlijk voor onze gezondheid? En wat kan men gebruiken als eventueel alternatief? Dat en meer lees je in dit artikel.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de hse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van arbo, veiligheid en milieu

*Verplicht veld
Terug naar boven