Health, Safety & Environment
Hoe werk ik veilig met gevaarlijke stoffen?
Werken met gevaarlijke stoffen brengt grote risico’s met zich mee en daarom controleert de Nederlandse Arbeidsinspectie streng op het gebruik ervan en de blootstelling van medewerkers. Om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen en het voldoen aan de daarbij behorende wet- en regelgeving conform het 4 stappenmodel is het aan te raden om gebruik te maken van de juiste software.
Neem geen risico op het gebied van arbo, veiligheid en milieu.
Onze hse oplossingen
Veilig werken begint met de HSE oplossingen van ITIS.
Waarom kiezen voor ITIS?
ervaring
Sinds 1992 gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor chemicaliënbeheer, risico inventarisatie en evaluatie en registratie (bijna) ongevallen.
maatwerk
Onze software is modulair opgebouwd en hierdoor af te stemmen op de wensen en behoefte van onze klanten.
expertise
Met onze partners kunnen wij je altijd voorzien van een passend advies om invulling te geven aan het stoffenbeleid.
begeleiding
Met onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen bij de implementatie en het importeren van gegevens.
samenwerking
Bij het ontwikkelen van onze eigen software hechten wij veel waarde aan de input van onze relaties.
betrouwbaarheid
Al meer dan 250 (inter)nationale organisaties, actief in diverse branches gingen je voor.
Waarom kiezen voor ITIS?
wet- en regelgeving
Op een gestructureerde wijze invulling geven aan 4-stappenmodel van de Nederlandse Arbeidsinspectie om het stoffenbeleid op orde te krijgen en te houden? Het is mogelijk met Chemwatch. Altijd toegang tot actuele- en gevalideerde informatie over de chemische producten.
meerdere talen
Altijd en overal toegang tot bijvoorbeeld een actueel veiligheidsinformatieblad en werkplekinstructiekaart van alle gebruikte chemische producten binnen de organisatie. Binnen de organisatie te maken met verschillende nationaliteiten? Bijna alle informatie over de chemische producten is beschikbaar in 47 verschillende talen.
risk assesment
Binnen 30 seconden een beoordeling van de blootstelling uitvoeren zonder zelf informatie in te hoeven voeren? Met de Risk assessment module maak je binnen enkele seconden inzichtelijk hoe gevaarlijk een taak met een chemisch product is voor de gezondheid van de werknemer. Ook geeft Chemwatch een advies over de te gebruiken persoonlijke beschermingsmiddelen om de blootstelling te beperken tot het minimale.
rapportages
Bij een inspectie of calamiteit is het belangrijk dat je snel beschikt over de meest belangrijke gegevens. Maak eenvoudig en snel vooraf uitgebreide rapportages zodat je bent voorbereid op het moment dat je deze gegevens nodig hebt
Onze klanten
Referenties waar we trots op zijn
onze partners
Om jouw organisatie optimaal van dienst te kunnen zijn.
werken bij itis
Zie je een leuke vacature, solliciteer dan bij ons.
Accountmanagers
Onze accountmanagers staan altijd voor je klaar
Wat zijn ototoxische stoffen?
Health, Safety & Environment
Wat zijn ototoxische stoffen?
Blootstelling aan ototoxische stoffen kunnen schadelijk zijn voor het gehoor, het binnenoor of de gehoorzenuw beschadigen. Ototoxische stoffen kunnen dit doen door blootstelling bij inademen, huidcontact of bij inslikken. Bekende symptomen zijn gehoorverlies, tinnitus (oorsuizen) en evenwichtsproblemen. Naast geneesmiddelen kom je deze groep van gevaarlijke stoffen tegen in chemische producten op de werkplek. Op termijn kan blootstelling aan deze chemische producten ototoxische effecten veroorzaken.
CLP-verordening; dit zijn de belangrijkste wijzigingen
Health, Safety & Environment
CLP-verordening; dit zijn de belangrijkste wijzigingen
De Europese Commissie heeft in april 2023 een gedelegeerde verordening tot wijziging van de CLP-verordening (EG) nr. 1272/2008 gepubliceerd. Hierin zijn nieuwe gevarenklassen en criteria voor de indeling etikettering en verpakking van stoffen en mengsels vastgesteld. Meer weten? In dit artikel informeren we je over de meest belangrijke wijzigingen. Daarnaast hebben we ook de nieuwe gevarenklassen voor je uitgewerkt.
Verdachte CMR-stoffen herkennen op de werkplek
Health, Safety & Environment
Verdachte CMR-stoffen herkennen op de werkplek
Blootstelling aan CMR-stoffen (Carcinogeen, Mutageen, Reproductietoxisch) kan op termijn leiden tot kanker, onze genen beschadigen of schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid en/of het (on)geboren kind. Om deze stoffen te herkennen kan je de SZW-lijst van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid raadplegen. Maar op deze lijst staan niet de verdachte CMR-stoffen. Weten hoe je deze kunt herkennen? Dat en meer lees
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de hse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van arbo, veiligheid en milieu