Als partner in de Benelux levert ITIS de diensten en cloud-applicaties van Chemwatch in Nederland, België en Luxemburg.
Chemwatch is wereldwijd de meest vooraanstaande speler voor oplossingen op het gebied van chemicaliën beheer, (M)SDS management, het vervaardigen van (M)SDS en wet- en regelgeving compliance.

Met een breed team bestaande uit opgeleide chemici, arbeidshygiënisten, wet- en regelgeving experts en IT specialisten heeft Chemwatch in de afgelopen 20 jaar het vertrouwen gewonnen van ruim 5.000 klanten wereldwijd.

Uniek aan de cloud-applicaties van Chemwatch is dat zij volledig geïntegreerd zijn met eigen databanken waardoor invoeren, verzamelen en onderhouden van veiligheidsinformatie volledig uit handen genomen wordt. Bovendien zijn de applicaties meertalig en te integreren met de aanwezige software zoals een ERP systeem.

Register gevaarlijke stoffen

Backpack

Het verzamelen en up-to-date houden van veiligheidsinformatie voor de in de organisatie gebruikte stoffen kan een tijdrovend proces zijn. Personen die met gevaarlijke stoffen te maken hebben moeten bovendien op de hoogte zijn van de risico’s en toegang hebben tot de veiligheidsinformatiebladen. Backpack biedt functionaliteiten om dit proces te automatiseren.

 • Toegang tot uw eigen databank met up-to-date veiligheidsinformatiebladen;
 • Toegang tot de volledige bibliotheek met ruim 20 miljoen veiligheidsinformatiebladen;
 • Wij verzamelen uw benodigde veiligheidsinformatiebladen en houden deze up-to-date;
 • U krijgt berichtgeving wanneer een veiligheidsinformatieblad geüpdatet is en inzicht in wat er in het VIB gewijzigd is;
 • Gehost in de cloud waardoor er geen inspanningen nodig zijn van de  eigen IT-afdeling;
 • Behoefte één pagina werkplekinstructiekaarten of tools voor het uitvoeren van risicobeoordelingen? Breidt Backpack uit met de modules van de Gold FFX applicatie.

Gold FFX

Wordt er in uw organisatie gewerkt met gevaarlijke stoffen? Dan kunt u te maken hebben met strenge eisen van onder andere de inspectie SZW, nooddiensten en diverse certificeringen.

Hieruit voortkomende uitdagingen zoals het up-to-date houden van veiligheidsinformatiebladen, het aanmaken van werkplekinstructiekaarten, het uitvoeren van risico- en bloostellingsbeoordelingen of de registratie van (CMR) stoffen kunnen complex, tijdrovend en foutgevoelig zijn. De risico’s van het niet goed in orde hebben van deze processen beperken zich niet alleen tot gevaarlijke situaties voor de medewerkers, maar kunnen ook een forse boete van de inspectie SZW of imagoschade bij een calamiteit tot gevolg hebben.

De moderne cloud-applicatie Gold FFX is een complete gevaarlijke stoffen beheer oplossing waarin centraal staat dat de veiligheidsinformatie door koppeling aan een databank niet handmatig verzameld, ingevoerd en onderhouden hoeft te worden. Wij zorgen ervoor dat de veiligheidsinformatie van uw stoffen in de databank aanwezig zijn en up-to-date blijven. Bestaande uit verschillende modules heeft u vanuit één dashboard:

 • Up-to-date leveranciers veiligheidsinformatiebladen (Backpack);
 • Door specialisten gevalideerde veiligheidsinformatiebladen voor aanvullende veiligheidsinformatie;
 • Eén pagina werkplekinstructiekaarten en gevaaretiketten, in meerdere talen;
 • Erkende risico en bloostelling beoordeling tools;
 • Noodgevalinformatie (EHBO, brandbestrijding, morsen, advies aan arts);
 • Een inventaris met opslaglocaties, werkplekken en opslaghoeveelheden;
 • Uitgebreide registratie, rapportage en filter mogelijkheden;
 • Een berekeningstool voor de gevaareigenschappen van mengsels en verdunningen.
Stoffenblootstelling

Authorite

Levert u gevaarlijke goederen aan uw klanten? Dan bent u verplicht om deze te vergezellen met een veiligheidsinformatieblad, die opgesteld is in de lokale taal van het land waarin deze geleverd wordt. Het opstellen van een veiligheidsinformatieblad is complex. Door veranderende wet- en regelgeving kan het up-to-date houden van veiligheidsinformatiebladen bovendien een tijdrovend proces zijn.

De tool van Chemwatch is het resultaat van ruim 20 jaar ervaring en duizenden veiligheidsinformatiebladen die Chemwatch in de afgelopen jaren voor haar klanten heeft vervaardigd.

 • Ondersteund door eigen databanken met veiligheidsinformatie voor de componenten verzekert gebruik van de juiste informatie en vereenvoudigd de implementatie;
 • Live-link met de wet- en regelgeving databank Galleria Chemica garandeert wereldwijde compliance en automatische updates;
 • Na de invoer van de samenstelling en relevante gegevens wordt het VIB volledig automatisch gegenereerd, uniek zijn de automatische berekening van een PBM advies en het automatisch invullen van bijvoorbeeld toxiciteit-waardes en grenswaarden voor het land van keuze;
 • Automatisch beschikbare één pagina samenvattingen kunnen zorgen voor onderscheidend vermogen richting uw klanten;
 • Genereer direct gevaaretiketten of transportdocumenten in uw eigen format;
 • Veiligheidsinformatiebladen worden automatisch geüpdatet waardoor u ontzorgt wordt op de monitoring van veranderende wet – en regelgeving in de landen waar het VIB geleverd wordt;
 • Een optionele service is het gebruik van een telefoonnummer voor noodgevallen op het veiligheidsinformatieblad. Chemwatch Emergency Response Service levert 24 uur per dag ondersteuning in geval van nood, in 150 verschillende talen;
 • Of u nu 10 of 10.000 veiligheidsinformatiebladen in 3 of 40 talen per jaar opstelt, de licentie wordt samengesteld op basis van uw situatie.

Wilt u vrijblijvend een demo aanvragen?
Wij staan voor u klaar!

   Contact

  Wesley Jacobs
  06 – 46 91 71 58 wesley.jacobs@itis.nl  
   
  Geoffrey de Vlaam
  06 – 21 42 47 24 geoffrey.devlaam@itis.nl