Clouddiensten
Welke Cloudoplossing past het beste bij mijn organisatie?
Ben je op zoek naar een zorgeloze ICT-infrastructuur die voldoende performance levert, schaalbaar is en de kans op downtime nagenoeg uitgesloten is? Wil je jouw medewerkers altijd de best mogelijke gebruikerservaring bieden? Laten wij dan eens een keer afspreken… ITIS heeft over de meest courante technische oplossingen diepgaande kennis en voorziet je van advies zonder enige voorkeur. Onderstaand een greep uit de mogelijkheden.
Waar schaalbaarheid en beschikbaarheid de standaard is!
Voordelen
Met de Clouddiensten van ITIS overal en altijd kunnen werken
beschikbaarheid
Niet meer afhankelijk van functioneren hardware
schaalbaarheid
Eenvoudig op- en afschalen
security
Alleen jouw medewerkers kunnen inloggen
geen investeringen in serverhardware
ICT als water en stroom
flexibiliteit
Altijd en overal inloggen op je eigen werkplek
De verschillende oplossingen
Is jouw organisatie op zoek naar een cloud gebaseerde werkplekoplossing, maar weet je niet welke oplossing het beste bij je organisatie past? ITIS biedt verschillende oplossingen met ieder hun eigen specifieke voordelen.
microsoft 365 gebaseerde werkplek
Zoek je een (mobiele) werkplek waarbij de medewerkers zonder een internetverbinding toch productief kunnen zijn? Dan is de Microsoft oplossing mogelijk de juiste!. Deze oplossing wordt veelal als een hybride oplossing gezien. Enerzijds staat alle data van jouw bedrijf op Azure (mail, SharePoint, OneDrive) maar wordt er veelal ook nog offline gewerkt op de (mobiele) werkplek en middels een synchronisatie worden de bestanden in de Cloud weer centraal opgeslagen.
office 365
De inmiddels bekende Office programma’s zoals Outlook, Word, Excel en Powerpoint voor de vaste werkplek, mobiel device of Mac zijn in dit abonnement opgenomen. Ook Online diensten zoals Exchange (50GB mailbox), Onedrive (1TB online opslag), Skype for Business, , Teams en Sharepoint (1TB gezamenlijke opslag & per licentie nog 10GB) én zakelijke Apps behoren bij deze oplossing
Azure Virtual Desktop
De virtuele werkplek die met Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD) wordt gerealiseerd, is modern, veilig en mobiel. Dankzij de sterke integratie met andere Microsoft-applicaties en Azure-diensten stijgt de productiviteit van de organisatie en de medewerkers. Het gecentraliseerde beheer van de desktops en de aansturing middels een beveiligd platform maken het mogelijk om aan hoge veiligheidseisen te voldoen.
Met Azure Virtual Desktop kan een medewerker op afstand en met een apparaat naar keuze eenvoudig inloggen op je organisatienetwerk. Zo verschaft hij/zij zich met een minimaal volwaardige Windows 10 werkplek op veilige wijze toegang tot alle essentiële applicaties, bestanden, databases en resources.
De volledig cloud-gebaseerde werkplekken worden door de software en niet langer door de hardware gedefinieerd. Hierdoor wordt de organisatie veel minder afhankelijk van de (productlevenscycli van) gebruikte devices. Medewerkers kunnen werken met het door hen op dat moment geprefereerde apparaat, dat kan een traditioneel Windows device zijn (desktop, laptop), Mac OS gebaseerde apparatuur, maar ook een Chromebook, tablet en zelfs een smartphone. Met een cloud-gebaseerd desktop platform wordt het configureren en implementeren een stuk simpeler.
virtual desktop infrastructure (vdi)
Hoewel de begrippen VDI en desktopvirtualisatie te pas en te onpas door en naast elkaar gebruikt worden, is een belangrijk verschil te onderscheiden. Bij desktopvirtualisatie worden besturingssystemen bedoeld voor desktops in een virtuele omgeving gedraaid. Dankzij producten als Microsoft Virtual PC, VMware Workstation en Parallels Desktop worden desktopmachines in staat gesteld om meerdere besturingssystemen tegelijkertijd te draaien. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor het gebruik van Windows in Mac-omgevingen of voor het draaien van legacy XP-toepassingen binnen een nieuwe Windows 10 omgeving. Dankzij desktopvirtualisatie wordt de fysieke machine van de software gekoppeld.
Serverhosting
Heeft jouw organisatie nog een scala aan applicaties op een eigen infrastructuur draaien, maar overweeg je toch om de gehele omgeving in een Datacenter te hosten? Dan is de volgende oplossing mogelijk de juiste voor jouw organisatie. In samenwerking met de grootste (Nederlandse) hosting organisaties van Nederland zorgt ITIS dat de IaaS-omgeving altijd beschikbaar is voor de medewerkers. Veel klanten van ITIS werken vanuit deze omgeving met een RDS-oplossing en daarbij gehoste applicatieservers. Overal en altijd benaderbaar zolang de werkplek een internetverbinding tot zijn beschikking heeft.
Waarom kiezen voor ITIS?
De voordelen van ITIS managed services voor jouw organisatie
Skilled servicedesk
Meer dan 70% van de problemen direct op afstand opgelost
Een aanspreekpunt
Voor al jouw IT-zaken (single point of contact)
Vast maandbedrag
Voorspelbare kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan
Proactieve monitoring
Inclusief rapportages
Rapportages
Heldere verslaglegging over de afgelopen periode
Meerjarenplan
Duidelijke toekomstrichting en overzicht in eventuele investeringen
Accountmanagers
Onze accountmanagers staan altijd voor je klaar
Cybersecurity; Waarom ook jij actie moet ondernemen!
Cybersecurity
Waarom ook jij actie moet ondernemen!
Mede door een verdergaande digitalisering wordt Cybersecurity steeds belangrijker. Ieder bedrijf loopt het risico vroeg of laat getroffen te worden door een cyberaanval en hier dien je als bedrijf jezelf op voor te bereiden. Vanuit ITIS helpen we bedrijven graag om hun cybersecurity te verbeteren en een veilige omgeving realiseren. Wat zijn de meest voorkomende risico’s tegenwoordig? Veelvoorkomende aanvallen zijn phishing, ransomware, DDoS-aanvallen, malware en zero-day aanvallen.
Europese Cyberwet NIS2; Wat betekent dit voor mijn bedrijf?
Europese wetgeving
Europese Cyberwet NIS2; Wat betekent dit voor mijn bedrijf?
Sinds 2018 is de Europese NIS1 (Netwerk- en Informatiesystemen) richtlijn van toepassing om essentiele- & belangrijke bedrijven beter cyber weerbaar te maken. Mede door Covid is de digitale transformatie versneld en het aantal phising pogingen, malware- en ransomware aanvallen aanzienlijk toegenomen. Om deze reden zal Europa de NIS2 richtlijn eind 2022 of begin 2023 introduceren. Ben jij voorbereid op de nieuwe Europese wetgeving?
Waarom ook jouw bedrijf een Disaster recovery plan nodig heeft in de cloud
Disaster recovery
Waarom ook jouw bedrijf een Disaster recovery plan nodig heeft in de cloud
Ook jouw bedrijf kan getroffen worden door hackers, ransomware, virussen en calamiteiten zoals brand-, waterschade of langdurige stroom- of internetstoringen. Heb jij voor al deze scenario’s al bepaald wat een acceptabele downtime is en een disaster recovery plan gereed? Het is ook verstandig hier over na te denken bij werken in de cloud. Meer weten?
Blijf op de hoogte
Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!