De moderne werkplek

DE MODERNE WERKPLEK, WAAR MOET IK AAN DENKEN??

In de afgelopen jaren hebben digitale innovaties en nieuwe technologieën ons leven flink veranderd. Niet alleen in de privésfeer, maar ook op zakelijk gebied. We netwerken via LinkedIn in de trein en ook de virtuele kop koffie is gewoon geworden. Samenwerken doen we vanuit huis of aan de andere kant van de wereld. Maar wat hiervoor nodig is? Een moderne werkplek natuurlijk! Bijna elk bedrijf heeft het hierover. Maar waar moet deze eigenlijk aan voldoen? En wat levert het op? Het zijn vragen waar veel managers binnen bedrijven mee worstelen. Wil jij antwoord op deze vragen? Maak dan 4 minuten van je tijd vrij en lees snel verder!

Wat is een moderne werkplek?

Een goed begin, is het halve werk! Het inrichten van een moderne werkplek begint met het verbinden van mensen en processen. Om deze vervolgens te koppelen aan de beschikbare technologieën binnen het bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om te achterhalen in hoeverre werknemers inspiratie hebben om creatief te zijn. Staan zij achter de missie van het bedrijf? En hoe hoog is de opgelegde werkdruk? Voordat je enthousiast aan de slag gaat met het creëren van een moderne werkplek is het belangrijk om bovenstaande helder te hebben. Het doel daarvan? Meer interacties op de werkvloer zorgt voor nieuwe ideeën om samen tot een resultaat te komen.

Waar moet ik beginnen?

Datastromen vanuit de organisatie gaan logischerwijs ook naar buiten toe en zijn net zo belangrijk als het om cybersecurity gaat. Hoe voorkom je immers dat bedrijfsinformatie zomaar het ‘wijde web’ op wordt gegooid, als een medewerker per ongeluk inlogt op een onbeveiligd netwerk? Hoe verzeker je je ervan dat er geen random VPN-tunnels worden opgezet vanaf een buitenlandse locatie? En hoe hou je zicht op vreemd verkeer binnen het bedrijfsnetwerk? Controle is essentieel om datastromen beheersbaar te houden, dat geldt net zo goed voor uitgaande stromen als voor data die jouw netwerk van buitenaf binnenkomt.

De voordelen van een moderne werkplek

De perfecte kandidaat beschikt niet over een 9 tot 5 mentaliteit. Deze zin komt regelmatig voor in diverse vacatureteksten. Maar hoe flexibel is de werkplek die je aanbiedt eigenlijk? Heeft iemand de mogelijkheid om thuis te werken als zijn/haar kind grieperig is? Of kan iemand in de avonduren nog wat werk doen i.v.m. een tandarts bezoek eerder op de dag. Er zijn vast nog meer redenen op te noemen om vandaag nog aan de slag te gaan met het creëren van een moderne werkplek. Uiteindelijk zal deze naast een verhoogde productiviteit ook leiden tot meer creativiteit. Werken jouw medewerkers in de toekomst regelmatig vanuit huis? Dan levert dat jouw bedrijf bijvoorbeeld een flinke besparing op voor het niet hoeven uitkeren van reiskosten.

In zes stappen van een gewone naar een moderne werkplek?

Stel jezelf dan onderstaande vragen:

  • Hoe verhogen we de creativiteit bij de werknemers om zo het beste uit de organisatie- en de mensen zelf te halen?
  • Op welke manier kunnen we werknemers met verschillende achtergronden samenbrengen? Denk hierbij aan demografische gegevens, functionele rollen en vaardigheden om veranderingen te versnellen.
  • In hoeverre kunnen we technologie gebruiken om diversiteit te bevorderen en talent te behouden? Hiermee bedoelen we dat er gekeken wordt hoe jong en oud beter met elkaar kunnen samenwerken vanaf verschillende locaties.
  • Op welke manier kunnen we de digitale cultuuromslag stimuleren?
  • Hoe faciliteren we adoptie voor deze omslag?
  • Waar en hoe kunnen we meer rendement behalen op productiviteitsinvesteringen? Denk hierbij aan efficiënter werken met minder mensen met het oog op de vergrijzing.

Over ITIS

Als jouw partner op het gebied van ICT denken we graag mee met jouw bedrijf. Onze oplossingen gaan verder dan het aanbieden van de meest geschikte tools. Samen kijken we naar de huidige situatie, om vervolgens a.d.h.v. een stappenplan de route uit te stippelen naar de moderne werkplek. Groeit jouw bedrijf? Dan groeit ITIS graag met jou mee. In hoeverre jouw gegevens veilig zijn bij ons? Naast het NEN4400 certificaat zijn wij ook ISO 27001 gecertificeerd! Voor meer informatie over ISO 27001 kun je klikken op deze link. Benieuwd naar ons klantportfolio? Breng dan gerust een bezoek aan onze klantenpagina of neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Natuurlijk onder het genot van een (virtuele) kop koffie. Meer weten over de moderne werkplek? Stuur dan een e-mail naar info@itis.nl en ontvang de whitepaper over de moderne werkplek.

Netwerkverkeer, wat komt er binnen en wat gaat er goed?

Netwerkverkeer

NETWERKVERKEER, WAT KOMT ER BINNEN EN WAT GAAT ER UIT?

Bijna elk bedrijf zorgt voor goede antivirus software op de werkplek. Op deze manier kan het netwerk beschermd worden tegen een cyberaanval van buitenaf. Maar hoe zit het eigenlijk met al het uitgaande netwerkverkeer? Op welke manier worden er bijvoorbeeld links gelegd vanuit het bedrijf met discutabele websites in het buitenland? En hoe breng je risico’s in kaart welke schade kunnen veroorzaken voor

De moderne werkplek, waar moet ik aan denken?

De moderne werkplek DE MODERNE WERKPLEK, WAAR MOET IK AAN DENKEN??

In de afgelopen jaren hebben digitale innovaties en nieuwe technologieën ons leven flink veranderd. Niet alleen in de privésfeer, maar ook op zakelijk gebied. We netwerken via LinkedIn in de trein en ook de virtuele kop koffie is gewoon geworden. Samenwerken doen we vanuit huis of aan de andere kant van de wereld. Maar wat hiervoor nodig is? Een moderne werkplek

Behoefte aan een digitale thuiswerkplek? Wij helpen u graag!

Digitale thuiswerkplek De behoefte aan een digitale thuiswerkplek? Wij helpen u graag!

Ons land staat onder grote druk als gevolg van het coronavirus. De nodige maatregelen zijn getroffen vanuit de overheid en niemand weet wat de toekomst ons gaat brengen. Hoelang moeten we nog doen aan social distancing? En wanneer kunnen weer met z’n allen aanwezig zijn op kantoor? Het zijn vragen waar niemand momenteel een antwoord op heeft. Tot die tijd

Blijf op de hoogte

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

*Verplicht
2022-06-14T12:52:28+00:00
Terug naar boven